Reducere!

Jamon Spaniol Serrano Bodega “JS ” COD ALW066 (Livrare in 24h!)

Jamonul Serrano Bodega se obține din specii porc alb (cerdo blanco), crescuți la munte și hrăniți cu cereale, la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa, gustul este dulceag, nucos. Textura este neteda si usor fibroasa, in comparatie cu cea a jamonului din porc iberic. Grasimea este translucida, de culoare alb-galbuie, deasemenea cu aroma si gust placut. (vezi mai jos pentru mai multe detalii)

 

 

550,00 lei 510,00 lei

Jamonul Serrano este produs la scară largă, reprezintând 90% din producția totală de jamon a Spaniei. Rețeta jamonului datează de mii de ani, din timpul vechii Peninsule Iberice, când singura modalitate de a păstra mai mult timp pulpa de porc era prin sărare;
După sacrificarea porcului, piciorul era bine “împachetat” cu sare (la un kilogram de carne se folosea până la un kilogram de sare) și lăsat afară, la uscat, în aerul tare de munte. Gustul lui este influențat de calitatea aerului în care se face uscarea (altitudinea și distanța fata de mare).
Odată cu trecerea de la un anotimp la altul, se produc transformările – dinspre iarnă spre primăvară și apoi către vară, carnea începe să se îndulcească și să se usuce;
Rezultatul final este acel picior “suplu”, de culoare roșu închis, cu tentă gălbuie, frumos marmorată.

Clasificarea oficiala a Jamonului Serrano depinde de perioada de maturare. Exista trei tipuri:
Jamon Serrano BODEGA: maturare intre 10 si 12 luni.
Jamon Serrano RESERVA: maturare intre 12 si 15 luni.
Jamon Serrano GRAND RESERVA: mai mult de 15 luni de maturare.

Intervalul de greutate: 6 – 8 kg

Se livreaza fara suport si cutit!!

Valorile  nutritionale ale jamonului:

Jamonul spaniol este bogat in proteine, in vitamina B1, fier, zinc si magneziu, fiind alimente 100% naturale si cu un aport energetic moderat :  Valoare energetica / 100g produs -242 kcal,Umiditate -57,5% , Proteine -28,5% , Lipide – 14,5% Carbohidrati – 0%

Recomandari de servire:

Temperatura optima de servire: 20 ° – 24 °C.

Pentru a  savura și a vă bucura de subtilitățile acestui jamon, feliile trebuie tăiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor tapas (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).

Accesati linkul de mai jos pentru a va familiariza cu taierea profesionala a jamonului:

 

 

Nu există recenzii până acum.

Be the first to review “Jamon Spaniol Serrano Bodega “JS ” COD ALW066 (Livrare in 24h!)”