Reducere!

Pachet Cadou Jamon ALW053 Paleta Ibérica Curada 5Kg “JS” + Suport Banqueta+ Cutit (Livrare in 24h!)

Paleta Serrana Curada”JS”

Jamonul/Paleta Serrano  provine de la porcul alb (cerdo blanco), la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa. Jamonul Serrano este produs la scara larga, reprezintand 90% din productia totala de jamon a Spaniei.Reteta jamonului dateaza de mii de ani, din timpul vechii Peninsule Iberice, cand singura modalitate de a pastra mai mult timp pulpa de porc era prin sarare;
Dupa sacrificarea porcului, piciorul era bine “impachetat” cu sare (la un kilogram de carne se folosea pana la un kilogram de sare) si lasat afara, la uscat, in aerul tare de munte. Gustul lui este influentat de calitatea aerului in care se face uscarea (altitudinea sidistanta fata de mare).
Odata cu trecerea de la un anotimp la altul, se produc transformarile – dinspre iarna spre primavara si apoi catre vara, carnea incepe sa se indulceasca si sa se usuce. Rezultatul final este acel picior “suplu”, de culoare rosu inchis, cu tenta galbuie, frumos marmorata. (vezi mai multe detalii mai jos)

Intervalul de greutate: 4,5 kg – 6 kg

 

398,00 lei 299,00 lei

Paleta Serrana Curada”JS”

Jamonul/Paleta Serrano  provine de la porcul alb (cerdo blanco), la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa. Jamonul Serrano este produs la scara larga, reprezintand 90% din productia totala de jamon a Spaniei.Reteta jamonului dateaza de mii de ani, din timpul vechii Peninsule Iberice, cand singura modalitate de a pastra mai mult timp pulpa de porc era prin sarare;
Dupa sacrificarea porcului, piciorul era bine “impachetat” cu sare (la un kilogram de carne se folosea pana la un kilogram de sare) si lasat afara, la uscat, in aerul tare de munte. Gustul lui este influentat de calitatea aerului in care se face uscarea (altitudinea sidistanta fata de mare).
Odata cu trecerea de la un anotimp la altul, se produc transformarile – dinspre iarna spre primavara si apoi catre vara, carnea incepe sa se indulceasca si sa se usuce. Rezultatul final este acel picior “suplu”, de culoare rosu inchis, cu tenta galbuie, frumos marmorata. (vezi mai multe detalii mai jos)

Intervalul de greutate: 5 – 6 kg

:

Jamonul spaniol este bogat in proteine, in vitamina B1, fier, zinc si magneziu, fiind alimente 100% naturale si cu un aport energetic moderat :  Valoare energetica / 100g produs -242 kcal,Umiditate -57,5% , Proteine -28,5% , Lipide – 14,5% Carbohidrati – 0%

Recomandari de servire:

Temperatura optima de servire: 20 ° – 24 °C.

Pentru a  savura si a va bucura de subtilitatile acestui jamon, feliile trebuie taiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor “tapas” (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).

 

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “Pachet Cadou Jamon ALW053 Paleta Ibérica Curada 5Kg “JS” + Suport Banqueta+ Cutit (Livrare in 24h!)”