Stoc epuizat

Jamon Serrano Bodega OLMEDA

Jamonul Serrano Bodega provine de la porcul alb (cerdo blanco), la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa. Textura este neteda si usor fibroasa, in comparatie cu cea a jamonului din porc iberic. Grasimea este translucida, de culoare alb-galbuie, cu aroma si gust placut.(vezi mai multe detalii mai jos)

Produsul se livreaza fara suportul si cutitul din imaginea de prezentare.
Pentru a savura Jamonul Spaniol la adevarata sa valoare,va rugam sa respectati intructiunile de pregatire si taiere prezentate.

550 lei

Carnea provine de la porci cu piele alba, bine selectați, hrăniți cu cereale și crescuți în libertate parțial. Se obțin astfel  porci de până la 120 kg, cu o calitate deosebita a carnii .
Tinand cont de  conținutul redus de sare, Jamones Bodega au nevoie de o perioadă lungă de conservare, de minimum 18 luni, în instalații speciale de uscare și în pivnițe naturale, până când ajunge la starea  optimă de tăiat și consumat.
Jamonul are o formă alungită și copita albă, fiind acoperit cu un strat de grăsime semi-fermă, de culoare galben-deschis. Carnea este roz cu infiltrațiile tipice de grăsime intramusculară. Are o aromă moale și textura suculentă, tipică pentru hambarele Serrano bune.

Intervalul de greutate: 7 – 8 kg

Producator/Furnizor : OLMEDA

Valorile  nutritionale ale jamonului:

Jamonul spaniol este bogat in proteine, in vitamina B1, fier, zinc si magneziu, fiind alimente 100% naturale si cu un aport energetic moderat :  Valoare energetica / 100g produs -242 kcal,Umiditate -57,5% , Proteine -28,5% , Lipide – 14,5% Carbohidrati – 0%

Recomandari de servire:

Temperatura optima de servire: 20 ° – 24 °C.

Pentru a  savura și a vă bucura de subtilitățile acestui jamon, feliile trebuie tăiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor tapas (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).

Accesati linkul de mai jos pentru a va familiariza cu taierea profesionala a jamonului:

 

Nu există recenzii până acum.

Be the first to review “Jamon Serrano Bodega OLMEDA”