Reducere!

Jamon Paleta Serrana Curada “JS” ALW007 (Livrare in 24h!)

Paleta Serrana Curada

Jamonul Serrano  provine de la porcul alb (cerdo blanco), la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa. Textura este neteda si usor fibroasa, in comparatie cu cea a jamonului din porc iberic. Grasimea este translucida, de culoare alb-galbuie, cu aroma si gust placut.(vezi mai multe detalii mai jos)

 

316,00 lei 249,00 lei

Paleta Serrana Curada”JS”

Jamonul/Paleta Serrano  provine de la porcul alb (cerdo blanco), la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa. Jamonul Serrano este produs la scară largă, reprezintând 90% din producția totală de jamon a Spaniei.Rețeta jamonului datează de mii de ani, din timpul vechii Peninsule Iberice, când singura modalitate de a păstra mai mult timp pulpa de porc era prin sărare;
După sacrificarea porcului, piciorul era bine “împachetat” cu sare (la un kilogram de carne se folosea până la un kilogram de sare) și lăsat afară, la uscat, în aerul tare de munte. Gustul lui este influențat de calitatea aerului în care se face uscarea (altitudinea șidistanța fata de mare).
Odată cu trecerea de la un anotimp la altul, se produc transformările – dinspre iarnă spre primăvară și apoi către vară, carnea începe să se îndulcească și să se usuce. Rezultatul final este acel picior “suplu”, de culoare roșu închis, cu tentă gălbuie, frumos marmorată. (vezi mai multe detalii mai jos)

Intervalul de greutate: 5 – 6 kg

:

Jamonul spaniol este bogat in proteine, in vitamina B1, fier, zinc si magneziu, fiind alimente 100% naturale si cu un aport energetic moderat :  Valoare energetica / 100g produs -242 kcal,Umiditate -57,5% , Proteine -28,5% , Lipide – 14,5% Carbohidrati – 0%

Recomandari de servire:

Temperatura optima de servire: 20 ° – 24 °C.

Pentru a  savura și a vă bucura de subtilitățile acestui jamon, feliile trebuie tăiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor “tapas” (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).

Accesati linkul de mai jos, pentru a va familiariza cu taierea profesionala a jamonului:

 

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “Jamon Paleta Serrana Curada “JS” ALW007 (Livrare in 24h!)”