Jamon Spaniol Serrano/Duroc- Blanco Reserva “Hoyos” COD ALW172
Rasa inițială Duroc (Vechiul Duroc) are gene iberice. Porcii iberici de diferite rase au fost duși în America de Nord de către spanioli și portughezi când își aveau coloniile pe continentul american. Acești porci iberici au fost amestecați cu alți porci „albi” luați de britanici. Mai târziu a existat un amestec între Old Duroc și Jersey Red, un porc alb dus și el în America de Nord de către britanici. Rezultatul a fost Jersey-Duroc, mai târziu numit simplu Duroc. Aceasta este rasa de porc cunoscută astăzi ca DUROC și își are originea în Statele Unite.
Jamonul produs cu porci 100% Duroc are o culoare roșu închis asemănătoare cu porcii iberici.
În anii 1970, cursa nord-americană Duroc a fost importată în Spania și Portugalia.
Din cauza urmelor genetice ale porcilor iberici, în Spania aceștia sunt considerați de unele Consilii ale Denumirilor de Origine drept IBERICI, dar doar Durocul 100% pur. Și se numesc Duroc-Ibérico. Cu toate acestea, dacă sunt amestecați cu porci albi, ei sunt pur și simplu numiți Duroc, atâta timp cât genele lor însumează 50% sau mai mult din rasa Duroc și nu pot fi numiți Duroc-ibérico, doar Duroc.
Porcii albi sunt amestecați cu Duroc (nu Duroc-iberico) și rezultatul este Jamón Blanco Serrano Gran Reserva de 24 de luni de maturare. De aceea culoarea roșie este mai deschisă decât Durocul 100% din America de Nord.
Atentie!! Se livreaza fara suport si cutit!
De asemenea, porcii albi pe care îi amestecăm cu Duroc sunt în mare parte: Pietrain, Large White și Landrace.
Porcii noștri iberici sunt în mod normal din următoarele rase iberice: Manchado, Retinto și Entrepelado.
Rasa Duroc este ceva între rasele iberice și rasele albe care au fost duse în America de Nord cu secole în urmă.
Jamonul Serrano Reserva se obține din specii porc alb (cerdo blanco), crescuți la munte și hrăniți cu cereale, la care culoarea carnii variaza de la roz la tonuri de violet. Aroma sa este usor sarata si placuta, mai mult sau mai putin intensa, gustul este dulceag, nucos. Textura este neteda si usor fibroasa, in comparatie cu cea a jamonului din porc iberic. Grasimea este translucida, de culoare alb-galbuie, deasemenea cu aroma si gust placut. (vezi mai jos pentru mai multe detalii)
Greutate intre 8-9Kg
Pentru a savura Jamonul Spaniol la adevarata sa valoare,va rugam sa respectati intructiunile de pregatire si taiere prezentate.
982 lei
Rasa inițială Duroc (Vechiul Duroc) are gene iberice. Porcii iberici de diferite rase au fost duși în America de Nord de către spanioli și portughezi când își aveau coloniile pe continentul american. Acești porci iberici au fost amestecați cu alți porci „albi” luați de britanici. Mai târziu a existat un amestec între Old Duroc și Jersey Red, un porc alb dus și el în America de Nord de către britanici. Rezultatul a fost Jersey-Duroc, mai târziu numit simplu Duroc. Aceasta este rasa de porc cunoscută astăzi ca DUROC și își are originea în Statele Unite.
Jamonul produs cu porci 100% Duroc are o culoare roșu închis asemănătoare cu porcii iberici.
În anii 1970, cursa nord-americană Duroc a fost importată în Spania și Portugalia.
Din cauza urmelor genetice ale porcilor iberici, în Spania aceștia sunt considerați de unele Consilii ale Denumirilor de Origine drept IBERICI, dar doar Durocul 100% pur. Și se numesc Duroc-Ibérico. Cu toate acestea, dacă sunt amestecați cu porci albi, ei sunt pur și simplu numiți Duroc, atâta timp cât genele lor însumează 50% sau mai mult din rasa Duroc și nu pot fi numiți Duroc-ibérico, doar Duroc.
Porcii albi sunt amestecați cu Duroc (nu Duroc-iberico) și rezultatul este Jamón Blanco Serrano Gran Reserva de 24 de luni de maturare. De aceea culoarea roșie este mai deschisă decât Durocul 100% din America de Nord.
De asemenea, porcii albi pe care îi amestecăm cu Duroc sunt în mare parte: Pietrain, Large White și Landrace.
Porcii noștri iberici sunt în mod normal din următoarele rase iberice: Manchado, Retinto și Entrepelado.
Rasa Duroc este ceva între rasele iberice și rasele albe care au fost duse în America de Nord cu secole în urmă.
Jamonul Serrano este produs la scară largă, reprezintând 90% din producția totală de jamon a Spaniei. Rețeta jamonului datează de mii de ani, din timpul vechii Peninsule Iberice, când singura modalitate de a păstra mai mult timp pulpa de porc era prin sărare;
După sacrificarea porcului, piciorul era bine “împachetat” cu sare (la un kilogram de carne se folosea până la un kilogram de sare) și lăsat afară, la uscat, în aerul tare de munte. Gustul lui este influențat de calitatea aerului în care se face uscarea (altitudinea și distanța fata de mare).
Odată cu trecerea de la un anotimp la altul, se produc transformările – dinspre iarnă spre primăvară și apoi către vară, carnea începe să se îndulcească și să se usuce;
Rezultatul final este acel picior “suplu”, de culoare roșu închis, cu tentă gălbuie, frumos marmorată.
Clasificarea oficiala a Jamonului Serrano depinde de perioada de maturare. Exista trei tipuri:
Jamon Serrano BODEGA: maturare intre 10 si 12 luni.
Jamon Serrano RESERVA: maturare intre 12 si 15 luni.
Jamon Serrano GRAND RESERVA: mai mult de 15 luni de maturare.
Intervalul de greutate: 8-9 kg
Valorile nutritionale ale jamonului:
Jamonul spaniol este bogat in proteine, in vitamina B1, fier, zinc si magneziu, fiind alimente 100% naturale si cu un aport energetic moderat : Valoare energetica / 100g produs -242 kcal,Umiditate -57,5% , Proteine -28,5% , Lipide – 14,5% Carbohidrati – 0%
Recomandari de servire:
Temperatura optima de servire: 20 ° – 24 °C.
Pentru a savura și a vă bucura de subtilitățile acestui jamon, feliile trebuie tăiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor tapas (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).
Accesati linkul de mai jos pentru a va familiariza cu taierea profesionala a jamonului:
Tip de Jamon | Serrano |
---|
Senzationale toate produsele Atalanta!