Reducere!

SET CADOU ALW072 JAMON IBERIC (Pata Negra) Cebo Certificada cu Suport si Cutit Special (Livrare in 24h!)

Jamonul Iberic de Cebo de Campo este un tip de jamon a carui carne provine de la porc Iberic crescut în sălbăticie care a fost hrănit atat pe pășuni naturale cat și cu furaje provenite din cereale. Calitatea Jamonului Iberic de Cebo de Campo  este data de alimentatia deosebita a porcului, care ii confera carnii suculenta si arome deosebite. Carnea de porc iberic este perfecta, deoarece are un nivel scazut de colesterol si are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati. Printre altele, de asemenea, contine acid folic, vitamina E, si B, precum si numeroase minerale precum cupru, fier, zinc, magneziu, calciu si fosfor. În timpul procesului de zvântare grăsimea devine „mono-nesaturată“, adică are un nivel ridicat de acid oleic (benefic pentru organismul uman). Singura grăsime mai bogată în acid oleic este uleiul de măsline. (vezi mai multe detalii mai jos)

1.799,00 lei 1.499,00 lei

Porcii iberici (Pata Negra)reprezinta o specie unica,obtinuta ca rezultat a mii de ani de selectie si eforturi de adaptare la conditiile naturale din Peninsula Iberica.
In decursul acestui proces de selectie, porcii iberici au dezvoltat o caracteristica genetica singulara, care le permite sa inmagazineze rezerve de grasime infiltrata in masa musculara, dand astfel un aspect marmorat carnii si conferind o consistenta, gust si aroma inconfundabile produselor elaborate cu aceasta materie prima.  Ca aspect general, sunt animale cu piele de culoare cenusiu-inchis si picioare lungi si robuste.

Aceasta culoare este, de altfel, cea care a facut ca, in mod popular, jambonul iberic sa fie supranumit  si pata negra (gheara neagra).

Porcul iberic are foarte multă grăsime şi de aceea, carnea poate sta mai mult timp la uscat, căpătând o aromă mai intensă şi mai complexă.

Cu privire la alimentatie, jamonul iberic se clasifica in:

Jamon Bellota: la acesta carnea provine dintr-un porc iberic crescut în sălbăticie pe pășuni, iar în ultimele luni de îngrășare a fost hrănit ierburi naturale și ghindă.

Jamon Cebo de Campo: carnea provine dintr-un porc Iberic crescut în sălbăticie care a fost hrănit atat pe pășuni naturale cat și cu furaje.

Jamon de Cebo: carnea provine dintr-un porc iberic care nu a fost crescut în libertate, ci în ferme și a cărui hrănire se bazează pe furaje de cereale și leguminoase.

Valorile  nutritionale ale jamonului:

Persoanele preocupate de aspectele nutritionale trebuie sa cunoasca faptul ca particularitatile genetice ale porcilor iberici precum si alimentatia acestora, bazata pe ghinda, fac ca grasimea acestora, in special cea infiltrata in masa musculara, sa contina peste 50% grasimi mononesaturate (acid oleic). Acesta este si principalul constituent al uleiului de masline, reprezentand grasimea cel mai bine tolerata si cea mai usor digerabila de catre organismul uman, fiind o componenta a membranelor celulare si principalul constituent energetic al laptelui matern.
Datorita acestui fapt, mai in gluma, mai in serios, spaniolii numesc porcii iberici ca fiind masline cu patru picioare.

Recomandari de servire:

Temperatura optima de servire: 20 ° – 24 °C.

Pentru a  savura și a vă bucura de subtilitățile acestui jamon, feliile trebuie tăiate foarte fin. In Spania, jamoanele crud-uscate stau la baza traditionalelor tapas (aperitive tipic spaniole, apreciate in toata lumea ca parte esentiala a dietei si obiceiurilor alimentare mediteraneene). Pentru a prepara tapas, jamonul trebuie feliat foarte fin si insotit de vin rosu sau bere, paine cu rosii si ulei de masline, masline verzi, fructe de mare etc.).

Producator/Furnizor :jAMONES sANCHEZ

TERMEN DE VALABILITATE :

Greutate intre 7-8 kg

Accesati linkul de mai jos pentru a va familiariza cu taierea profesionala a jamonului:

 

Nu există încă recenzii.

Be the first to review “SET CADOU ALW072 JAMON IBERIC (Pata Negra) Cebo Certificada cu Suport si Cutit Special (Livrare in 24h!)”